recepten
SNORRENTAART
Wat je nodig hebt:
- 200 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 100 gram zelf. bakmeel
- snufje zout
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- Ronde springvorm
En voor de topping:
- 300 gram pure chocolade in kleine stukjes
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- Spuitzak
Hoe je het moet doen:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de springvorm in.
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bloem en maak er een mengsel van.
3. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker in een aparte kom 8-10 minuten.
4. Doe daarna een voor een de eieren erbij.
5. Spatel het zelfrijzend bakmeel en bloemmengsel met wat zout door de eimassa.
6. Doe de cake in de springvorm en dan kan hij de oven in! Plaats het blik 1 richel lager dan het midden van de oven en laat je cake 10-20 minuten in de oven.
7. Laat de cake afkoelen.
8. Snij de cake in een soort Yin-Yang vorm zoals de foto onderaan
9. Dan is het tijd voor de topping! Breek de chocola in stukjes en smelt het au-bain-marie.
10. Breng de slagroom aan de kook en voeg het toe aan de gesmolten chocola. Meng het voorzichtig door elkaar en laat het een tijdje afkoelen.
11. Leg de cake in moustache-vorm op een bord zodat je kan beginnen met het spuiten.
12. Doe de chocoladetopping in de spuitzak en je kan gaan spuiten! Maak kleinehoopjes zodat het op echte haren lijkt (dit hoeft niet perfect te gaan; je kan het eventueel ook nog mooier maken met bijv. een vork).
En klaar is je moustache cake!

- 8 eetlepels boter
- 120 gram kristalsuiker
- 120 gram bruine suiker
- 1 theelepel puur vanille-extract
- 1 ei
- 350 gram bloem
- 1 / 2 theelepel bakpoeder
- 1 / 4 theelepel zout
- 225 gram chocolade in superkleine stukjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een grote koekenpan
(die later in de oven mag en past) op middel-laag vuur. Roer de suiker en vanille erdoorheen en
neem de pan van het vuur. Laat rusten tot de pan nog wel warm is, maar niet meer gloeiend heet.
2. Breek een ei op het boter-suiker mengsel, en gebruik een vork om het goed
door het mengsel te kloppen. Doe de bloem, bakpoeder en zout erbij, en roer voorzichtig
door het mengsel tot het glad en goed gemengd is. Roer de chocolade stukjes erdoorheen.
3. Zet de pan 15 minuten in de oven, tot de bovenkant en de randen goudkleurig worden,
maar de koek nog zacht in het midden is. Serveer bijvoorbeeld met vanille-ijs.
P>S> sorry dat het zo raar staat maar anders past het er niet op):
WATERMELOENCUPCAKES
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
Kleurstof (wij gebruikten een druppeltje roze kleurstof)
Mini chocolate sprinkles
Frosting
1/4 druppel watermeloen flavoring oil
250 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
Kleurstof groen
Kleurstof roze
Mini chocolate sprinkles
Methode
Maak het basisrecept cupcakes (staat ook op onze site). Voeg als laatste een drupje roze kleurstof toe en mix het geheel nog eens goed door met de mixer.
Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met beslag en strooi watmini chocolate sprinkles op het beslag.
Duw ze met een houten prikker even voorzichtig in het beslag. Bak de cupcakes voor ongeveer 20 – 25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.
Frosting
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en de flavoring oil toe.
Verdeel de frosting in 2 delen. Kleur elk deel met een drupje kleurstof, 1 deel met roze kleurstof en 1 deel met groene kleurstof.
Doe elke kleur frosting in een spuitzak met ronde tip (large). Spuit eerst een ring met groene frosting op de cupcake, en vul dan het binnenste deel met de roze frosting.